Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2012

Beta patch - Ελληνικά στο The Secret of the Monkey Island: Special EditionΤο Beta Patch (v0.90) της μετάφρασης για τη Special Edition του The Secret of the Monkey Island είναι έτοιμο για όσους θέλουν να βοηθήσουν στον έλεγχο και τη βελτίωση της μετάφρασης!

Το κατεβάζετε από εδώ:
(η έκδοση 0.90 έχει ξεπεραστεί. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του patch)

Μερικές Σημειώσεις:
  • Πριν εγκαταστήσετε το patch βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τί σημαίνει beta έκδοση. H Beta έκδοση είναι δοκιμαστική, μπορεί να έχει προβλήματα και μπορεί να μη λειτουργεί καθόλου στο PC σας.
  • Καθώς ο σκοπός της Beta είναι η δοκιμή της μετάφρασης, περιμένω εποικοδομητικό feedback (παρατηρήσεις) από όποιον τη δοκιμάσει. Με ενδιαφέρουν κυρίως λάθη συντακτικά, γραμματικά, λογικά, λάθη μετάφρασης, ασυμβατότητα με εκδόσεις και προβλήματα στην εφαρμογή του patch. Για περισσότερα, ρίξτε μια ματιά στο συνοδευτικό pdf (που εγκαθίσταται επίσης μαζί με το Patch στο φάκελο του παιχνιδιού). Αν δεν έχω καθόλου feedback ή έχω ελάχιστο, τότε η τελική έκδοση ενδέχεται να αργήσει πολύ, να είναι προβληματική ή και να μη βγει ποτέ.  
  • Η εφαρμογή του patch ενσωματώνει και το patch για το original MI (VGA CD έκδοση) με μικρές διορθώσεις/βελτιώσεις σε σχέση με την αυτόνομη 1.00 έκδοση
  • Για το MI: SE θα χρειαστεί να ξεκινήσετε το παιχνίδι τουλάχιστον μια φορά πριν εγκαταστήσετε το Patch. Επίσης, δεν πρέπει να έχετε πειράξει αρχεία από το φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού.
  • To patch για το MI: SE είναι *θεωρητικά* συμβατό με τις εκδόσεις για Steam και τη retail έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα (Monkey Island: Special Edition Collection). Ωστόσο, έχει δοκιμαστεί μόνο με τη Steam έκδοση σε Windows XP και Win7 x64.
  • Αν στην retail έκδοση DVD "Monkey Island: Special Edition Collection" δεν βλέπετε ελληνικά μετά την εφαρμογή του patch, θα χρειαστεί να θέσετε από τον launcher του παιχνιδιού τη γλώσσα σε γαλλικά!
  • Μη ζητάτε συμβατότητα με πειρατικές εκδόσεις.
  • Η απεγκατάσταση του patch γίνεται είτε από την Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων των Windows (LucasArts SoMI:SE Greek Patch) είτε από τον φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού, εκτελώντας το "uninstallgreekpatch.exe"

Δεν υπάρχουν σχόλια: